Zvládnutie štandardu práce na diaľku
07.05.2020

Zvládnutie štandardu práce na diaľku

David Mills, CEO, Ricoh Europe

Ricoh Europe, Londýn, 7. máj 2020 – Posledných pár týždňov bolo skutočným testom našej šikovnosti, prispôsobivosti a vytrvalosti.
zvladnutie-standardu-prace-na-dialku
Veci, ktoré sme zvyknutí bežne robiť, sa zmenili. Osobne stále čakám, že každý víkend uvidím naživo futbalové zápasy. No podobne ako mnohí som akceptoval prácu na diaľku ako „nový štandard“. Zahliadnuť počas videohovorov v pozadí deti kolegov už nie je také zvláštne, ako bolo pred šiestimi týždňami – no stále je to vítaným uvoľnením.
Zistiť, ako najlepšie pracovať z domu, nebolo bez problémov. Dobrou správou ale je, že sa veľa učíme o tom, čo je potrebné na to, aby podniky fungovali čo najnormálnejšie bez ohľadu na okolnosti.
Na jednej strane spoločnosti, ktoré naďalej pociťujú vysoký dopyt po produktoch a službách, musia investovať do podpory svojich ľudí. Bez správnej technológie na udržanie pracovných síl na diaľku jednoducho nemôžu napĺňať očakávania zákazníkov. Na druhej strane je dôležité, aby cieľ firmy nebol odsunutý na vedľajšiu koľaj. Zamestnanci a spoločnosť totiž teraz viac ako kedykoľvek predtým pozorne sledujú, ako sa podniky obnovujú.

Set pracovných nástrojov na diaľku

Kým hromadná práca na diaľku je niečím novým, technológia zameraná na spoluprácu nie. Náš prieskum Budúcnosť práce zistil, že 78 % zamestnancov očakáva, že im zamestnávatelia poskytnú nástroje potrebné na spoluprácu bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú.

V posledných týždňoch tieto technológie našli svoje skutočné uplatnenie. Existuje nespočetné množstvo možností - od uznávaných aplikácií ako sú Slack a Zoom, po rozvíjajúce sa technológie ako Spatial, ktoré umožňujú používateľom uskutočňovať konferenčné hovory podporujúce AR (Augmented Reality) rozšírenú realitu. Úspech týchto nástrojov spočíva v jedinej kvalite – v jednoduchosti používania. Sú intuitívne, interoperabilné a pohotové. Umožňujú kolegom spolupracovať na tej istej obrazovke a na tom istom dokumente bez ohľadu na zariadenie, operačný systém alebo lokalitu.
V týchto náročných časoch sme tiež svedkami nadšeného osvojenia si umelej inteligencie. Pri správnom používaní môže podnikom pomôcť s udržaním ich prevádzky v prípade, že príde k narušeniu štandardných pracovných postupov. Pre automatizáciu opakujúcich sa administratívne náročných úloh je táto technológia neoceniteľná.

Ustupovať a zároveň zostávať

Avšak, nemôžeme stále točiť kolesami iba pre dobro produktivity podnikania. Spoločnosti musia mať na zreteli vyššie zámery.

V spoločnosti Ricoh pokračujeme s úsilím pozitívneho vplyvu na miestne komunity. Pomohlo to posilniť nášho ducha a zmysel pre tímovú prácu napriek tomu, že sme od seba navzájom vzdialení.
Jedným z príkladov je opätovné spustenie nástroja Printed Memories s výskumom Alzheimerovej choroby UK (Alzheimer’s Research UK). Nová webová stránka je optimalizovaná aj pre mobilné telefóny a umožňuje ľuďom posielať osobné fotografické pohľadnice svojim blízkym v rámci celej Európy, čím im pomáha ostať v kontakte. Stojí iba 1 libru, pričom celý výťažok ide na charitu podporujúcu ľudí, postihnutých demenciou.

Chopiť sa podnikania ako za bežných okolností

Nepochybne nás čaká ešte náročná cesta. Ale investovanie do ľudí a technológií, ktoré im pomôžu pri práci, túto cestu uľahčia. Každopádne, najlepší spôsob, ako prosperovať počas tejto novej éry práce na diaľku, je jednoduchý: uprednostnite svojich ľudí. Zväčší to motiváciu zamestnancov, posilní spoluprácu a udrží morálku na vysokej úrovni. Toto sú životne dôležité veci, vďaka ktorým fungujú firmy bez problémov, nech je situácia akákoľvek.
Kliknite sem a zistite, ako môže spoločnosť Ricoh pomôcť udržať vašich zamestnancov v spojení vďaka riešeniam vzdialenej práce.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk