Využite širší trhový dosah s inovatívnymi atramentovými technológiami
22.11.2018

Využite širší trhový dosah s inovatívnymi atramentovými technológiami

Bratislava, 21. decembra 2018 – Vysokorýchlostná atramentová tlač sa úspešne šíri a je stále populárnejšia na trhu s transakčnou tlačou, direct mailom a knižnou tlačou. Obidva sektory z veľkej časti riadia odborníci, ktorí vzápätí pochopili schopnosť tejto technológie podporiť ich hlavnú činnosť.
Eef de Ridder, riaditeľ divízie Komerčná tlač, obchodnej skupiny Komerčná a priemyselná tlač, Ricoh Europe
Eef de Ridder, riaditeľ divízie Komerčná tlač, obchodnej skupiny Komerčná a priemyselná tlač, Ricoh Europe

Daní odborníci si uvedomujú, ako rýchlejšie dodacie lehoty pre krátkodobé až strednodobé zákazky a možnosť využitia variabilných dát ovplyvňujú kľúčové trendy na trhu, prinášajú skvelé príležitosti na trhu a pomáhajú im vylepšiť poskytovanie služieb.

Podľa údajov konzultačnej spoločnosti IT Strategies vyplýva, že od roku 2008 produkcia atramentovej tlače, ktorá na spomínaných trhoch prevláda, zabrala približne 20%-ný podiel z ofsetovej tlače.
Tento úspech v celosvetových predajných kontinuálnych atramentových strojoch dospel v roku 2016 do bodu zvratu. Analytici serveru IT Strategies uvádzajú, že hlavnými príčinami boli staršie technologické upgrady, zvyšujúce výkon a kapacitu liniek, ktoré odsunuli potrebu nákupu nových kontinuálnych zariadení a konsolidáciu tohto priemyslu, vedúcu k odloženiu investícií. Domnievam sa, že sme tiež videli prirodzenú stagnáciu, čoskoro po rýchlom prijatí atramentovej tlače hlavnými priemyselnými hráčmi na trhu a následnou prestávkou kvôli obmedzeniu samotnej technológie vo vtedajšej fáze vývoja.
Jednotkové predaje následne začali opäť rásť, a to o 7 % v období 2016 až 2017, a objem vytlačených stránok sa medziročne zvýšil o 12 %. To je dôkazom, že príležitosti pre produkčnú kontinuálnu tlač tu stále sú, najmä v tom, ako vysokorýchlostná atramentová tlač preberá trhový podiel analógovej tlače.
Myslíme si, že v tomto sektore sú ešte ďalšie príležitosti k rastu, ako sú napríklad bežné komerčné tlačiarne. Dôvodov, prečo si toto myslíme, je niekoľko:
V rámci nášho úsilia podporovať technologické inovácie, sme vyvinuli patentovanú sušičku pre naše najnovšie kontinuálne hárkové zariadenie – Ricoh Pro ™ VC70000.
Nový spôsob sušenia zaručuje rýchlu, konzistentnú a vysoko kvalitnú tlač, spolu s našimi vlastnými, novo vyvinutými atramentmi. Jej inovatívne technológie podporujú väčšie pokrytie farbou a eliminujú cockling alebo zvlnenie a pokrčenie papiera pri nadmernom zvlhnutí.
Táto schopnosť sušičky otvára atramentovej tlači dvere do širšieho spektra odvetvia, vrátane vysoko kvalitnej komerčnej tlače. Tento jedinečný rozdiel je tak významného charakteru, že podporí pružnejšiu komerčnú tlač nielen z hľadiska dĺžky spracovania a objemu zákaziek, ale aj schopností tlačiarní.
Sušička Ricoh Pro VC70000
Sušička Ricoh Pro VC70000

Zákazky s vysokým pokrytím atramentu, ktoré bývali výhradnou doménou analógového výrobného procesu, je možné teraz s dôverou tlačiť digitálne. Spotrebitelia si tak môžu užívať výhody variabilných 

dát v kombinácii s nákladovo efektívnou výrobou tlačovín v bohatej sýtej farebnosti.

Flexibilný a hospodárny systém súčasne umožňuje zvýšiť rýchlosť tlače na natierané substráty v záujme zvýšenia objemu výroby aplikácií a propagačných materiálov a skrátenie doby ich uvedenia na trh.

Migrácia na atramentové tlačiarne
Už dnes komunikujeme s radom firiem, ktoré majú záujem presunúť niektoré svoje zákazky, rovnako tak aj vysoko kvalitnú komerčnú tlač z analógovej alebo hybridnej výroby.

Chcú mať k dispozícii tú najvýhodnejšiu kombináciu času, kvality a nákladov (TQC), tzn. premenných, ktoré sú pre produkčnú atramentovú tlač jedinečné. Viaže sa k nim schopnosť dodávať zákazkové tlačoviny v najrôznejších objemoch rýchlo a flexibilne, schopnosť tlačiť na štandardné ofsetové materiály a dokázať reagovať na stále rastúce požiadavky na produkciu tlače, a ešte byť pritom nákladovo efektívnejší.
Predtým bol pri väčšom pokrytí atramentu na papieri s nižšou gramážou zásadným problémom cockling, čiže fyzická deformácia papiera, ako zvlnenie alebo stlačenie. Dnes, kedy nová sušička zaisťuje bezproblémovú tlač aj pri vysokom pokrytí atramentom, sa zaujímajú o to, ako by mohli túto technológiu využiť k podpore svojho rastu a ziskovosti.
Jednou z týchto spoločností je európsky špecialista na directmailing, ktorý už využíva hybridný výrobný proces. Za posledných dvanásť mesiacov zaznamenal rast dopytu po personalizácii celostránkového obsahu a flexibilite výroby, ktorá vychádza z podstaty vysokorýchlostnej atramentovej tlače všeobecne.
Zalsman’s Herman Verlind a Frans Selles
Zalsman’s Herman Verlind a Frans Selles

Za pozornosť medzi novinkami určite stojí to, že spoločnosť Zalsman si ako prvá v Európe objednala zariadenie Ricoh Pro VC70000.

Popredný holandský výrobca grafických materiálov a tlačovín bol dokonca pred tromi rokmi prvým na svete, kto do svojej prevádzky zapojil Pro VC60000.

Pre najnovšiu investíciu sa rozhodol preto, aby mohol spoľahlivo riešiť narastajúci dopyt a súčasne mal možnosť využívať vyspelé možnosti pre rast a ziskovosť.
Unikátne kombinácie funkcií zariadenia Pro VC70000 prináša systém, ktorý sa prispôsobí súčasným požiadavkám trhu. Na veľtrhu Hunkeler Innovationdays 2019 vám ich predvedieme. Pokiaľ chcete na vlastné oči vidieť, ako by náš hardware, bohatý na technológie, spolu s integrovanými digitálnymi aplikáciami pre riadenie workflow mohol premeniť vašu produkciu, navštívte nás od 25. do 28. februára na prehliadke Messe Luzrne vo Švajčiarsku.
Autor: Eef de Ridder, riaditeľ divízie Komerčná tlač, obchodnej skupiny Komerčná a priemyselná tlač, Ricoh Europe

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk