Rozširujeme rodinu Ricoh (a naše možnosti digitálnych služieb)
17.02.2022

Rozširujeme rodinu Ricoh (a naše možnosti digitálnych služieb)

David Mills, CEO Ricoh Europe

Ricoh Europe, Londýn, 17. február 2022 – Akvizície. Môžem smelo povedať, že spoločnosť Ricoh ich má v priebehu posledných rokoch za sebou pomerne dosť. Vďaka nim sme v našej spoločnosti privítali viac bystrých myslí a zároveň rozšírili naše kolektívne schopnosti – predovšetkým v Európe. Dobrá správa pre spoločnosť Ricoh. Skvelá správa pre našich klientov. Spoločný znak tohto všetkého možno zhrnúť do dvoch slov: digitálne služby.
Rozširujeme rodinu Ricoh (a naše možnosti digitálnych služieb)

Desaťročia je spoločnosť Ricoh známa ako popredná spoločnosť v oblasti tlače. Tento názor dnes platí rovnako ako kedykoľvek predtým. Práve tento mesiac bol Ricoh označený za lídra v hodnotení IDC MarketScape: Worldwide Cloud Managed Print Services Hardcopy 2022 Vendor Assessment a IDC MarketScape: Worldwide Print in the Distributed Workforce 2022 Vendor Assessment. Oba úspechy poukazujú na pretrvávajúci význam tlače a moderných aplikácií potrebných na posilnenie pracovísk.

Hoci je spoločnosť Ricoh synonymom pre priemysel tlače, je čoraz uznávanejšia ako spoločnosť poskytujúca digitálne služby, ktorou bezpochyby je. Spolu s našimi doterajšími skúsenosťami 

a odbornosťou za tým stoja naše strategické akvizície.

Nedávno sme oznámili akvizíciu spoločnosti Axon Ivy a jej renomovanej platformy na automatizáciu digitálnych procesov. To umožňuje našim klientom profitovať z inovácií vývoja softvéru a rýchlejšej digitálnej transformácie. Taktiež môžu získať priamy prístup k výkonnej, priemyselne uznávanej platforme na automatizáciu a koordináciu procesov s „low code/no code“ softvérovými schopnosťami (bez nutnosti písania kódu). Vieme, že mnohé spoločnosti zápasia so zložitými technologickými infraštruktúrami. A zároveň hlasno volajú po automatizácii, ktorá presahuje za premenu z „papierovej formy na digitálnu“. Rozhodujúce je, že táto akvizícia reaguje na túto výzvu, nakoľko neustále zaznamenávame rastúci dopyt po softvéri, ktorý sa neobmedzuje iba na tlač alebo dokumenty.

Pri každej akvizícii, ktorú sme uskutočnili, bolo pre nás kľúčové zamyslenie sa nad tým, „ako môžeme pomôcť klientom prekonať špecifické obchodné výzvy“.

V septembri sme oznámili rozšírenie našich možností v oblasti inteligentných systémov prostredníctvom akvizície európskej spoločnosti Apex. Toto ešte viac posilňuje našu pozíciu ako jedného z najväčších európskych poskytovateľov správy služieb inteligentných skriniek Smart Lockers. Podporuje to aj rastúci dopyt po digitalizácii pracovísk a lepší prístup k riešeniam Smart Lockers. Naši klienti si tak teraz užívajú rýchlejšie dodacie lehoty (vďaka zvýšeniu skladových zásob) a kvalitnejšiu obchodnú ponuku (kvôli lepšej kontrole vstupných nákladov).

Tieto akvizície sú zásadnou súčasťou našej stratégie poskytovať klientom ešte väčšie výhody 

a podporu pri digitálnej transformácii. Medzi nedávne prírastky rodiny Ricoh tiež patria:

  • DocuWare pre cloudovú a miestnu správu dokumentov a softvér na automatizáciu pracovných procesov
  • Spoločnosti IPM a TotalStor pre transformáciu a modernizáciu kritických IT infraštruktúr, ukladanie dát a analýzy v súkromnom aj hybridnom cloude
  • Mauden pre dátové centrum, IT infraštruktúru, umelú inteligenciu a biznis inteligenciu
  • Orbid pre kritické IT infraštruktúry, spravované služby, dátové centrá, súkromný a hybridný cloud
  • DataVision pre AV riešenia a riešenia správy pracovísk
  • SimplicITy pre dizajn a transformáciu dátového centra
  • MTI pre riešenia transformácie dátových centier, hybridný cloud, kybernetickú bezpečnosť a správu služieb
  • Avantage pre automatizáciu pracovísk, IT infraštruktúru a služby cloudu na zvýšenie produktivity
  • Pamafe pre správu služieb, cloudové riešenia a kybernetickú bezpečnosť

Nenechajte sa zmiasť, podnikáme v oblasti tlače a digitálnych služieb. Sme takisto lídrom zmien v oblasti podnikania, ktoré uvoľňujú ľudský potenciál prostredníctvom sily a technologických príležitostí.

Napriek ďalšej vlne neznámych prekážok, ktoré určite ovplyvnia širší podnikateľský svet, je získavanie a inovovanie v prospech našich klientov vecou, ktorá sa nikdy nezmení.

Zdroj: David Mills, CEO Ricoh Europe, LinedIn

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk