Ricoh pokračuje na svojej ceste k inováciám! Novinky na veľtrhu zožali úspech
11.06.2018

Ricoh pokračuje na svojej ceste k inováciám! Novinky na veľtrhu zožali úspech

Praha, 11. jún 2018 – V dňoch 29.5. - 31.5. 2018 sa spoločnosť Ricoh prezentovala na jubilejnom 25. ročníku medzinárodného veľtrhu REKLAMA POLYGRAF na výstavisku v Letňanoch v Prahe. A úspešne predala všetky vystavené tlačové zariadenia!

Spoločnosť Ricoh si tento rok pripravila novinky v podobe technológie pre priamu potlač textilu s označením DTG, komunikačné a zobrazovacie technológie vrátane cloudových riešení a predstavila novinky a dostupné vylepšenia k produkčným tlačovým strojom v aktuálnom portfóliu. Všetko bolo pod záštitou celoeurópskeho konceptu The Art of the New, ktorý sa vinie ako červená niť naprieč všetkými európskymi pobočkami. Hlavným motívom je „Sila farieb - The Power of colour“, vďaka ktorému chce Ricoh prezentovať na svojich zariadeniach hravosť, kreativitu a nové tlačové možnosti pre zákazníkov.
Najzásadnejšou novinkou bola tlačová technológia s označením Pro C7200SX, ktorá nadväzuje na predošlú generáciu - Pro C7100SX. V oblasti kvality tlače prináša nový model väčšie rozlíšenie DPI, inovovaný prenos obrazu na papier a do rodiny tzv. 5-tych farieb pribudli neónová ružová a invisible red. „Rad Ricoh Pro C7200x Graphic Arts Edition bol navrhnutý tak, aby poskytoval vysoko flexibilnú, kvalitnú a kreatívnu tlač. Tieto kompaktné, priestorovo nenáročné zariadenia zvládajú tlač s rýchlosťou 95 str./min. a 85 str./min a vedia spracovať rozmanitú škálu médií až do gramáže 360 g/m2. Majú podporu pre tlač na predĺžené formáty až do dĺžky 1 260 mm pri jednostrannej tlači, a otvárajú tak príležitosti pre nové možnosti a zákazky,“ zdôrazňuje pridanú hodnotu nového zariadenia Josef Fleissig, Produktový manažér Ricoh Slovakia a Ricoh Czech Republic.
Farebné digitálne tlačové zariadenia radu Ricoh Pro C7200x tiež v máji tohto roku získali prestížne ocenenie EDP Award na veľtrhu FESPA v Berlíne.
V segmente DTG – Direct To Garment -  spoločnosť Ricoh predstavila technológie s priamou potlačou textilu, tlačové zariadenia Ri 3000 a Ri 100, ktoré prezentovala priamo na stánku. O nové technológie bol veľký záujem, predovšetkým tlačiareň Ri 100 je ideálna pre kreatívne firmy, ktoré s potlačou textilu buď začínajú, alebo chcú svoje služby rozšíriť o nový profitabilný produkt.
„Tlačiareň Ri 100 pre priamu tlač na textil využíva univerzálnu piezoelektrickú atramentovú technológiu Ricoh, ktorá dodáva kvalitnú tlač s vysokou ostrosťou. Premenlivá veľkosť kvapky atramentu umožňuje tlač detailných kresieb a fotografií s plynulým prechodom v rozlíšení 1200 x 1200 dpi,“ dopĺňa Josef Fleissig.
„Veľtrh vnímame veľmi pozitívne, ide teraz totiž o jediné stretnutie laickej i odbornej polygrafickej verejnosti v Českej republike a na Slovensku. Máme možnosť stretnúť sa so svojimi zákazníkmi, prezentovať im všetky novinky naraz a vypočuť si aktuality a trendy z trhu. Celkovo bol pre nás veľtrh veľmi úspešný, predali sme všetky vystavované zariadnia, teda C5200S, našu avizovanú novinku Pro C7200SX a tlačiareň zo segmentu DTG – Ri 100. Pevne veríme, že zákazníci budú spokojní a aj vďaka našim tlačovým zariadeniam budú môcť neustále rásť a prijímať nové zákazky,“ komentuje Jakub Eremiáš, Director Commercial & Industrial Printing, Ricoh Czech Republic.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk