Spoločnosť Ricoh bola zaradená do zoznamu „A List“ organizácie CDP medzi aktívnych lídrov v oblasti klimatických opatrení
11.12.2020

Spoločnosť Ricoh bola zaradená do zoznamu „A List“ organizácie CDP medzi aktívnych lídrov v oblasti klimatických opatrení

TOKIO, December 11, 2020 – Spoločnosť Ricoh Company, Ltd. získala uznanie za svoje vedúce postavenie v oblasti udržateľného podnikania neziskovou charitatívnou organizáciou CDP*1, ktorá vedie popredný globálny systém zverejňovania informácií o dopadoch na životné prostredie pri riešení klimatických zmien. Spoločnosť Ricoh bola v súvislosti s klimatickými zmenami zaradená do zoznamu „A List“ organizácie CDP na rok 2020, ktorý zahŕňa 270 spoločností, z toho 53 je japonských.

Zoznam CDP, pomenovaný „A List“, tvoria spoločnosti uznávané ako svetoví lídri, ktorí preukázali vynikajúce výsledky v rámci svojej činnosti a stratégií, reagujúc tak na zmenu podnebia. Prieskum organizácie CDP zahŕňa viac ako 5 800 spoločností na celom svete.
Ricoh achieves CDP “A List” for climate action leadership
V marci tohto roku spoločnosť Ricoh aktualizovala svoje environmentálne ciele na základe zmien celosvetových trendov, týkajúcich sa globálneho otepľovania upravením svojho globálneho cieľa v znižovaní GHG (skleníkových plynov) pre vlastné emisie v porovnaní s rokom 2015 z 30 % na 63 % na rok 2030. Tento nový cieľ, ktorý bol schválený SBTi*2, pomôže obmedziť globálne otepľovanie na 1,5 °C oproti predindustriálnej ére. Úsilie Ricoh o zmiernenie klimatických zmien, ako aj jej komplexné zverejňovanie informácií sú medzinárodne chválené.
Zmena klímy je jedným z najnaliehavejších spoločenských problémov, ktorým ľudstvo čelí. Spoločnosť Ricoh sa zaviazala stať sa uhlíkovo neutrálnou do roku 2050 a naďalej bude pokračovať v presadzovaní realizácie spoločnosti s nulovými emisiami uhlíka prostredníctvom aktivít na úsporu energie, obnoviteľnej energie a aktívnom zapájaní sa do medzinárodných iniciatív.

*1 CDP je globálna nezisková organizácia, ktorá vedie spoločnosti a vlády k znižovaniu svojich emisií skleníkových plynov, zaisťovaniu ochrany vodných zdrojov a k ochrane lesov. Ako poskytovateľ prieskumu klímy, ktorý bol jednohlasne zvolený investormi, a spolupracujúci s inštitucionálnymi investormi s kapitálom v hodnote 106 triliónov dolárov, využíva silu investora a nákupcu, aby motivoval spoločnosti k zverejňovaniu a riadeniu ich vplyvu na životné prostredie. V roku 2020 viac ako 9 600 spoločností s vyše 50% globálnou trhovou kapitalizáciou zverejnilo prostredníctvom CDP svoje environmentálne údaje. Pripojili sa tak k stovkám miest, štátov a regiónov, ktoré zverejnili informácie, vďaka čomu je platforma CDP jedným z najbohatších zdrojov informácií na celom svete o tom, ako spoločnosti a vlády ovplyvňujú zmenu životného prostredia. Organizácia CDP je zakladajúcim členom koalície We Mean Business Coalition.

*2 SBTi je pridruženou iniciatívou CDP, UN Global Compact, World Resources Institute a World Wildlife Fund, ktorej účelom je umožniť vedúcim spoločnostiam na trhu stanoviť si ambiciózne a zmysluplné ciele podnikového znižovania skleníkových plynov.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk