Ricoh uvádza na trh riešenie Direct to Film a Direct to Garment v jednom zariadení pre väčšiu univerzálnosť uplatnenia
19.04.2022

Ricoh uvádza na trh riešenie Direct to Film a Direct to Garment v jednom zariadení pre väčšiu univerzálnosť uplatnenia

Zariadenia Direct to Garment RICOH Ri 1000 a Ri 2000 umožňujú výber zo širšieho sortimentu materiálov

Ricoh Slovakia, Bratislava, 19. apríl 2022 – Spoločnosť Ricoh rozšírila svoje možnosti tlače aplikácií typu Direct to Garment (DTG - priama tlač na textil) novým univerzálnym riešením Direct to Film (DTF).

Širší sortiment textílií podporovaný tlačiarňami Ricoh Direct to Garment.
Širší sortiment textílií podporovaný tlačiarňami Ricoh Direct to Garment.

Technológia Direct to Film aplikovaná na dekoráciu odevov (tlač na špeciálnu PET fóliu, ktorá sa následne prenáša na textílie) rozširuje možnosti výroby odevov na mieru, v malých sériách a na vyžiadanie. Je to vďaka tomu, že umožňuje tlač na širšiu škálu textílií. Technológia DTF je takisto ideálna pre firemné brandové predmety, ako sú dáždniky a batohy. Ponuka materiálov, na ktoré je možné tlačiť priamo pomocou technológie DTF, zahŕňa materiály s vodou odpudzujúcimi povrchmi ako koža, nylon alebo Gore-Tex. Vďaka vysokej stálosti pri náročných pracích cykloch a veľkej odolnosti je technológia vhodná najmä pri aplikácii na materiáloch na báze polyesteru, napríklad pracovné a športové odevy. 

Rozšírením schopností existujúcich zariadení Ri 1000 a Ri 2000 od spoločnosti Ricoh, najskôr vytlačí vrstvu CMYK a na vrch pridá bielu vrstvu. Toto je opak štandardnej DTG konfigurácie, pri ktorej je najskôr biela vrstva a potom CMYK.

Tento proces umožňuje preniesť predtlačené vzory na odevy bez potreby ich predošlého zahriatia prostredníctvom technológie prenosu tepla. Návrhy je možné vopred vyrobiť na PET vrstvu a uložiť ako pripravenú na rýchlu aplikáciu. Ich vysoká kvalita výroby je podporená o riešenie ColorGATE Textile Productionserver V21.1, ktoré s presnosťou spracováva graficky bohaté umelecké diela kreatívnych potlačí.

Toto riešenie umožňuje špecialistom zhodnotiť ich investície do DTG. Dosahuje tiež veľmi jemné a flexibilné výsledky a spĺňa normu Oeko-Tex.

Axel Stuhlreiter, manažér textilných riešení v Graphic Communications skupiny Ricoh Europe, komentuje: „Inovatívna technológia zvyšuje všestrannosť a flexibilitu popredných DTG zariadení spoločnosti Ricoh. Vďaka niekoľkým jednoduchým krokom ich možno upraviť tak, aby umožňovali tlač DTF na širokú škálu materiálov a poskytovali väčšiu rozmanitosť potlačí. Rýchly a jednoduchý proces dosahuje vysoko kreatívne výsledky rýchlo a v dostupnej cene.“ 

Riešenie spoločnosti Ricoh Direct to Film bude dostupné od mája v celej oblasti EMEA.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk