Ricoh odkúpil spoločnosť DataVision, aby sa stal jedným z najväčších európskych integrátorov AV techniky na pracoviskách
01.09.2020

Ricoh odkúpil spoločnosť DataVision, aby sa stal jedným z najväčších európskych integrátorov AV techniky na pracoviskách

  • Klienti získajú prístup k širšiemu spektru technológií určených pre spoluprácu, konferenčné miestnosti a pracovisk 
  • Akvizícia je v súlade so stratégiou spoločnosti Ricoh presadiť sa ako spoločnosť poskytujúca digitálne služby
Ricoh Europe, Londýn, 1. september 2020 – Klienti spoločnosti Ricoh v rámci celej Európy budú profitovať z ešte väčšej škály technológií určených pre konferenčné miestnosti, spoluprácu a pracoviská vďaka akvizícii spoločnosti DataVision.
Zľava Jochen Roggenkämper, Niculae Cantuniar, Edward Hamilton, Andreas Matthei.
Zľava Jochen Roggenkämper, Niculae Cantuniar, Edward Hamilton, Andreas Matthei.

Spoločnosť DataVision, ktorá bola založená v roku 1995 a sídli v Düsseldorfe, je popredným integrátorom v oblasti AV & Workplace s viac ako 100 zamestnancami v 10 kanceláriách poskytujúcich predaj a služby v Nemecku. Hlavné oblasti zamerania spoločnosti sa týkajú riešení moderných konferenčných miestností a pracovísk, čo zahŕňa aj otázky jednotnej komunikácie a spolupráce, audiovizuálnej techniky a riadenia pracoviska. Má viac ako 1 300 zákazníkov vrátane 15 spoločností DAX 30 v Nemecku či niekoľko veľkých ministerstiev. Spoločnosť DataVision má niekoľko strategických partnerstiev so spoločnosťami zameranými na technológie pre spoluprácu, AV a pracoviská, pričom nedávno si ju spoločnosť Microsoft vybrala ako jedného zo svojich globálnych partnerov roka 2020 a ako preferovaného partnera Microsoft Teams Rooms Premium v Nemecku.

Táto akvizícia umožní klientom spoločnosti Ricoh v celej Európe získať prístup ku skúsenostiam a odborným znalostiam spoločnosti DataVision v oblasti riešení pre UC, AV a riadenie pracoviska. Taktiež budú môcť využívať široké portfólio ponúkaných produktov, softvérov a služieb, ako aj neustále inovácie prostredníctvom strategických partnerov, ako je Microsoft.
Klienti spoločnosti DataVision budú zase profitovať z celosvetovej stopy, finančnej sily a integrovanej infraštruktúry poskytovania služieb spoločnosti Ricoh. Môžu získať prístup ku rozsiahlej škále produktov aj riešení komunikačných služieb spoločnosti Ricoh. To zahŕňa aj ďalšie oblasti podnikania spoločnosti Ricoh vrátane systémov správy dokumentov, IT služieb a služieb podnikových procesov a produkčnej tlače.
Spoločnosť DataVision bude naďalej pôsobiť samostatne pod svojím existujúcim názvom DataVision Deutschland GmbH.
Edward Hamilton, viceprezident pre komunikačné služby, Ricoh Europe, hovorí: „Rozhodnutie o kúpe spoločnosti DataVision bolo založené na niekoľkých faktoroch. Medzi ne patrí jej vedúce postavenie na trhu, rozsiahle kompetencie a skúsenosti či synergie, ktoré máme spoločné vzhľadom na základňu klientov, kultúru a stratégiu. Táto akvizícia nám zabezpečuje silnú platformu pre ďalší rast v celej Európe a tvorí kľúčový pilier našej transformácie na spoločnosť poskytujúcej digitálne služby. Najdôležitejšie je, že slúži na podporu našich klientov na ceste k digitálnej transformácii.“
David Mills, generálny riaditeľ, Ricoh Europe, dodáva: „Ide o významný vývoj na trhu a dôležitý prínos do nášho podnikania v oblasti komunikačných služieb ako v Nemecku, tak aj na európskej úrovni. Kľúčové je, že umožňuje lepšiu spoluprácu pre našich klientov v rámci inteligentných a bezpečných pracovísk.“
Jochen Roggenkämper, výkonný riaditeľ spoločnosti DataVision, uzatvára: „Sme veľmi nadšení z cesty, ktorá nás čaká. Globálna stopa a infraštruktúra spoločnosti Ricoh s ich skúsenosťami s poskytovaním komplexných riadiacich služieb v spojení s našimi rozsiahlymi skúsenosťami a odbornými znalosťami v oblasti AV, UCC a riadenia pracovísk v spoločnosti DataVision znamená, že naši klienti v Nemecku a v Európe sú bližšie ako kedykoľvek predtým k tomu, aby mohli ťažiť z pokročilých a spolupracujúcich pracovných prostredí.“
Viac informácií nájdete na www.ricoh-europe.com.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk