Ricoh Global Eco Action: Záväzok využívať do roku 2050 až 100 % elektriny z obnoviteľných zdrojov
01.06.2018

Ricoh Global Eco Action: Záväzok využívať do roku 2050 až 100 % elektriny z obnoviteľných zdrojov

Bratislava, 1. júna 2018 – Skupina Ricoh po roku opäť vyhlasuje Svetový mesiac ekologických aktivít (Ricoh Global Eco Action), ktorý začína dnes, v piatok 1. júna. Počas tejto mesiac trvajúcej akcie motivuje všetkých svojich zamestnancov, aby viac premýšľali o životnom prostredí a zapojili sa do ekologických akcií, ktoré Ricoh organizuje po celom svete naprieč všetkými krajinami!

Akciu „Svetový mesiac ekologických aktivít” organizuje Ricoh pravidelne od roku 2006 a tento rok prebehne už 13. ročník. Okrem toho sa v utorok 5. júna bude v rámci celej spoločnosti Ricoh konať špeciálny „zelený“ deň, ako pripomienka Svetového dňa životného prostredia OSN.
Ricoh Global Eco Action 2018

Cieľ: nulová produkcia oxidu uhličitého Ricoh vybral osem kľúčových cieľov udržateľného rozvoja, ktoré majú zvlášť veľký význam pre riešenie sociálnych problémov v súvislosti s podnikateľskými aktivitami a na základe toho si stanovil päť hlavných tém. Ciel stať sa spoločnosťou s nulovou produkciou oxidu uhličitého a udržateľného hospodárenia, viedol Ricoh k tomu, aby si vytýčil environmentálne ciele v rámci celej skupiny Ricoh. 

Jedným z nich bude dosiahnutie nulových emisií skleníkových plynov (GHG) v celom produktovom reťazci do roku 2050. Rovnako posilní svoje iniciatívy vedúce k dosiahnutiu nulových emisií uhlíku, ako je účasť v RE100 (*), globálnej aktivite, ktorá sa zaoberá aktívnym využívaním obnoviteľnej energie. Ricoh je prvá japonská spoločnosť, ktorá sa k tejto iniciatíve pripojila.

Svetový mesiac ekologických aktivít Ricoh je globálna akcia, pri ktorej má každý z jej 100 000 zamestnancov na celom svete príležitosť spojiť sily s príbuznými, priateľmi, susedmi či zákazníkmi, a zapojiť sa do svetových aktivít na záchranu životného prostredia na našej planéte.

(*) RE100: Svetová iniciatíva založená spoločnosťami, ktoré súhlasili s cieľom získať 100 % elektriny, ktorú potrebujú pre svoje podniky, z obnoviteľných zdrojov energie. Spoločnosť Ricoh sa zaviazala používať do roku 2030 minimálne 30 % energie z obnoviteľných zdrojov a do roku 2050 celých 100 %.

Akcie, ktoré sa budú konať 5. júna v rámci špeciálneho „zeleného“  dňa Ricoh 

  • Spoločnosť Ricoh vypne všetky svietiace logá na všetkých pobočkách po celom svete.
  • Zamestnanci prídu do práce oblečení v zelenom, aby upozornili na Svetový mesiac ekologických aktivít spoločnosti Ricoh.

Chôdzou k zníženiu uhlíkovej stopy!
Ricoh Europe tento rok zorganizoval akciu s názvom „Step Challenge“, do ktorej sa zapojili aj zamestnanci RICOH Slovakia a RICOH Czech Republic. Účastníci budú súťažiť počas celého mesiaca jún v päťčlenných tímoch v tom, ako dokážu znížiť svoju uhlíkovou stopu. Ich pohyb (bez používania automobilu) bude sledovať a zaznamenávať mobilná aplikácia. Účastnícky poplatok v hodnote 5 GBP na osobu, ktorý každý člen zaplatí a všetky ostatné vybrané financie, poputujú na výskum Alzheimerovej choroby.

Počas mesiaca jún sa zamestnanci Ricoh Slovakia aj Ricoh Czech Republic zúčastnia tiež niekoľkých dobrovoľníckych dní a to hneď v štyroch mestách - v Bratislave, v Nitre, v Prahe a v Zlíne. V Bratislave budeme spoločne čistiť areál Partizánskej lúky, v Prahe budú pomáhať upratovať a čistiť okolie školy v miestnej časti Prahy 4 a v Zlíne pomáhať v zoologickej záhrade Lešná.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk