Ricoh aktualizoval zabezpečenie ovládačov pre tlačiarne a PC faxy
22.01.2020

Ricoh aktualizoval zabezpečenie ovládačov pre tlačiarne a PC faxy

22. januára 2020, aktualizované 15.4.2020 V záujme poskytovania najvyššej úrovne zabezpečenia svojim zákazníkom po celom svete spoločnosť Ricoh sústavne posudzuje a kontroluje svoje produkty a služby.

V poslednom čase sme identifikovali potenciálne nebezpečenstvo spojené s niektorými našimi ovládačmi tlačiarní a PC faxov (evidované pod číslom CVE-2019-19363).
V reakcii na túto informáciu sme 22.1.2020 aktualizovali univerzálny tlačový ovládač Ricoh, a aby sme ešte viac zmiernili riziko, vytvorili sme bezpečnostné patch pre ostatné tlačové ovládače zariadení Ricoh. Tieto ovládače pravidelne aktualizujeme pre vyššiu účinnosť proti potencionálnemu nebezpečenstvu. Výrazne odporúčame použiť najnovšiu verziu ovládača.
Zoznam dotknutých ovládačov a tlačových technológií, vrátane odkazov na aktualizované ovládače a patch nájdete tu.
Ak používate spomínaný ovládač a tlačovú technológiu, vykonajte prosím aktualizáciu. Po vykonaní vlastných IT procesov sa uistite, že všetci užívatelia majú na svojich zariadeniach nainštalovanú najnovšiu verziu ovládača Universal Print Driver, alebo že je nainštalovaný patch ostatných ovládačov tlače.
Spoločnosť Ricoh odporúča svojim zákazníkom, aby postupovali podľa osvedčených postupov a mali vždy nainštalovanú najnovšiu verziu softvéru ovládača tlačiarne.
Ak sa pri vykonávaní uvedených krokov stretnete s akýmkoľvek problémom, obráťte sa na vášho zástupcu spoločnosti Ricoh a požiadajte o ďalšiu podporu.

Doplnenie pre zákazníkov RICOH Slovakia a RICOH Czech Republic

  • V prípade, že Vám RICOH poskytuje komplexné tlačové služby vrátane správy tlačových front a ovládačov budete postupne kontaktovaní našimi pracovníkmi, ktorí v súčinnosti s Vašimi IT pracovníkov vykonajú potrebné zmeny.
  • V prípade, že využívate zariadenie RICOH bez komplexných služieb, kontaktujte Vaše príslušné IT oddelenie pre preverenie situácie a vykonanie potrebných úkonov
  • V prípade, že využívate zariadenie RICOH bez komplexných služieb a nedisponujete potrebnou IT kapacitou, spoločnosť RICOH Vám môže pomôcť preveriť situáciu ako platenú službu, prípadne poskytnúť vykonanie potrebných úkonov a zvýšenie bezpečnosti Vašej siete.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk