Nový rad produkčných strojov Ricoh Pro™ C7200X zaujme predovšetkým kreatívnych zákazníkov
28.03.2018

Nový rad produkčných strojov Ricoh Pro™ C7200X zaujme predovšetkým kreatívnych zákazníkov

Bratislava, 28. marca 2018 – Širšie možnosti pre rast a zefektívnenie nákladov vďaka špecializácii a tým aj možnosť väčšej konkurencieschopnosti, prináša zákazníkom zaoberajúcim sa produkčnou tlačou, nový rad farebných digitálnych produkčných strojov Ricoh Pro™ C7200X.

Ricoh uvádza na trh nový rad farebných digitálnych produkčných strojov Ricoh Pro ™ C7200X
Ricoh uvádza na trh nový rad farebných digitálnych produkčných strojov Ricoh Pro ™ C7200X
  • Rad päťfarebných produkčných tlačiarní Pro C7200X (Graphic Arts Edition) bol navrhnutý a skonštruovaný pre umožnenie vysoko kvalitnej tlače, hlavne výtvarných a grafických diel. 
  • Štvorfarebný rad ProTM C7200 vznikal s cieľom podporiť konkurencieschopnosť reprografických firiem a predovšetkým tlačovým centrám znížiť ich prevádzkové náklady.
Na rozdiel od vysoko úspešnej platformy Pro C7100X má nový model lepšiu stabilitu farieb a vďaka automatickej kalibrácii pomocou integrovaných senzorov, vylepšenú, digitálne riadenú registráciu. Okrem toho piata farebná stanica prináša viac príležitostí pre aplikácie s pridanou hodnotou.
Ricoh Pro™ C7200X sprostredkováva možnosť tlačiť bielou farbou v kombinácii s farbami CMYK len s jedným prejazdom, čo nielen skráti čas spracovania úloh, ale zvýši aj atraktivitu zákaziek hlavne pri využití farebných tlačových médií.

Neviditeľný červený atrament a vyššia rýchlosť

Rad Pro C7200X predstaví tiež neviditeľný červený atrament (Invisible RED), ktorý je ideálny pre tlač širokej škály základných bezpečnostných alebo ochranných prvkov. Ružový neónový atrament (Neon Pink), ktorý bol nedávno uvedený na trh, aj do generácie pro C7100X, súčasne s bielym, čírym a neónovo žltým tonerom, dopĺňajú širokú škálu možností kreatívneho využitia piatej farby.

Produktivita produkčných strojov bola navýšená na rýchlosť 85 / 95 strán za minútu. V duplexnom móde je možné potlačiť médiá v dĺžke až 700mm, pri jednostrannej tlači bol formát tlačového média predĺžený až na 1260mm. Rovnako tak došlo aj k vylepšeniu kvality tlače a navýšenie rozlíšením na  2400 x 4800 dpi. Zvýši sa tiež produktivita pre široký rozsah médií, na ktoré je možné teraz tlačiť pri uvedenej rýchlosti do gramáže až 360 g/m2. Pre efektívnu výrobu ponúkajú nové modely taktiež in-line dokončovacie stroje. Na výber je automatizovaný drôtový viazač GBC eWire Binder, podávač dlhých formátov BDT Banner Sheet LCT a viacúčelový stohovač Plockmatic, rovnako pre predĺžené formáty. Aktualizovaný 17palcový dotykový panel s intuitívnym ovládaním zaistí príjemnejšiu obsluhu a nastavenie celej tlačovej technológie, vrátane katalógu papiera.
Pre túto platformu je k dispozícii rad digitálnych front-endových (DFE) produktov pre produkčnú tlač, napr. Fiery od firmy EFI, tlačový radič GWNX a TotalFlow Print Server R62A značky Ricoh. Jedná sa o výkonný DFE, umožňujúci vynikajúcu integráciu a rôzne riešenia pracovných postupov.
„Nový rad Ricoh Pro C7200X predstavuje mimoriadny súbor unikátnych schopností,“ komentuje Josef Fleissig, Produktový manažér pre Komerčnú a priemyselnú tlač spoločnosti Ricoh Slovakia. „Predovšetkým vďaka rýchlejšiemu spracovaniu úloh pri rôzne veľkých objemoch zákaziek a premenlivých dĺžkach média, reagujú systémy na súčasné požiadavky trhu a dopyt po komplexných riešeniach. Nové vylepšenia zvyšujú kvalitu, produktivitu a hlavne využitie strojov.“
Rad Ricoh Pro C7200X bude oficiálne predstavený 10. apríla v Lisabone a následne bude prezentovaný na sérii ďalších akcií po celej Európe pod záštitou projektu Art of The New 2018. Všetky modely budú v rámci EMEA v predaji od apríla 2018.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk