IDC MarketScape menuje Ricoh za svetového lídra v oblasti bezpečnosti tlače a dokumentov
25.01.2020

IDC MarketScape menuje Ricoh za svetového lídra v oblasti bezpečnosti tlače a dokumentov

V novej správe IDC MarketScape je spoločnosť Ricoh uznávaná za „rozsiahlu odbornú znalosť v priemysle, možnosti riadených služieb a prispôsobenie sa požiadavkám zákazníkom.”

TOKYO, 25. január 2020 – Spoločnosť Ricoh oznámila zistenia novej správy IDC MarketScape, ktorá vyhlásila Ricoh za lídra v oblasti globálnej bezpečnosti tlače a dokumentov. Správa, „IDC MarketScape Celosvetové bezpečnostné riešenia a služby, hardcopy 2019-2020, hodnotenie dodávateľov“1, sa podrobne zameriava na stratégiu spoločnosti Ricoh a identifikuje spôsoby, ktorými sa spoločnosť odlišuje od konkurencie, čím je pre zákazníka užitočnou pri ochrane, správe a prepájaní systémov, ktoré sú základom moderného podnikania. Podľa IDC MarketScape sú jednotný model zásobovania a prístup zacielený na zákazníka kľúčovými odlišnosťami spoločnosti Ricoh.

200125 IDC MarketScape
Keďže digitálna transformácia sa po celom svete neustále rozmáha, správa IDC MarketScape zistila, že portfólio spoločnosti Ricoh je navrhnuté tak, aby reagovalo v rámci bezpečnosti dokumentov a informácií zákazníkov na „citlivé body a potreby kupujúcich na všetkých úrovniach a veľkostiach spoločností“.2 Súčasné pracoviská sú prepojené viac než kedykoľvek predtým, čo znamená, že zachovávanie bezpečnosti informácií je ešte väčšou a dôležitejšou úlohou. S týmto vedomím spoločnosť Ricoh uplatňuje viacúrovňový prístup k bezpečnosti, počnúc ochranou zabudovanou na úrovni zariadenia a rozširovaním sa na vonkajšie prostredie tak, aby zahŕňal ochranu siete, bezpečnosť servera, zabudované aplikácie a iné.
„V sumári, rozsiahle odborné znalosti spoločnosti Ricoh, možnosti riadených služieb a prispôsobenie sa požiadavkám zákazníkov i naďalej udržiavajú spoločnosť Ricoh na pozícii lídra v poskytovaní ponúk na riešenie bezpečnosti v oblasti tlače a dokumentov,“ vraví Robert Palmer, výskumný viceprezident spoločnosti IDC Imaging, Printing, a Document Solutions group. „Vďaka jednotnému globálnemu modelu zásobovania a prístupom orientovaným na zákazníkov sa spoločnosť odlišuje od konkurencie, čo jej umožňuje ponúkať portfólio riešení a služieb navrhnutých tak, aby riešili akútne problémy zákazníkov a potrieb nákupcov na všetkých úrovniach a vo firmách všetkých veľkostí.“
Spoločnosť Ricoh priamo spolupracuje so zákazníkmi na zabezpečení infraštruktúry tlače a dokumentov, založenej na princípoch a bezpečnosti „CIA“ - na dôvere, integrite a dostupnosti. Dôvera pochádza z rôznorodosti metód a riešení vrátane „pull tlače“, ktorá na spustenie tlačových úloh vyžaduje overenie totožnosti na zariadení. Ricoh sa snaží zabezpečiť integritu dokumentov napríklad tým, že zabráni neoprávnenému použitiu a úprave obsahu. A na dôvažok, spoločnosť spolupracuje so zákazníkmi na vývoji riešení, ktoré chránia citlivé informácie bez zbytočného obmedzovania prístupu autorizovaným používateľom. Prostredníctvom implementácií na mieru a neustále vyvíjajúcej sa ponuke spoločnosť Ricoh umožňuje pracovníkom bezpečný a intuitívny prístup k informáciám digitálnych pracovísk nezávisle od toho, kde sa nachádzajú.
Správa tiež vyzdvihuje strategické partnerstvá a akvizičnú úlohu spoločnosti Ricoh pri  posilňovaní svojho postavenia v oblasti bezpečnosti. Analytici konkrétne uviedli nedávnu akvizíciu spoločnosti DocuWare ako „vylepšenie portfólia spoločnosti Ricoh“ a rozšírenie dosahu spoločnosti Ricoh na malé a stredné podniky.
„Neustále sa so zákazníkmi rozprávame, posudzujeme vyvíjajúce sa hrozby a využívame znalosť miestneho terénu na vývoj a prispôsobenie riešení, ktoré pomáhajú uchovávať  informácie v bezpečí v rýchlo sa rozvíjajúcom digitálnom svete,“ povedal Yasuyuki Nomizu, hlavný viceprezident spoločnosti, riaditeľ Security Officer, Ricoh Company, Ltd. „Bezpečnosť je práve jednou z oblastí, v ktorej skutočne vyniká prístup spoločnosti Ricoh orientovaný na spätnú väzbu zákazníkov. Predstavuje to prínos v každom aspekte podnikania, ale ak máte taký zložitý a neustále sa vyvíjajúci problém ako bezpečnosť, je to skutočne najúčinnejší spôsob, ako určiť, ktoré riešenia, vlastnosti a funkcie budú mať najväčší vplyv na zachovanie bezpečnosti údajov zákazníkov. Neustále pracujeme na tom, aby sme pochopili rozšírenosť hrozieb a zistili, ako to ovplyvňuje našich zákazníkov s cieľom vývoja proaktívnych opatrení, ktoré pomôžu chrániť ich informácie.“
Najnovšie informácie a postrehy o riešeniach spoločnosti Ricoh nájdete na adrese www.ricoh-europe.com.

1 “IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019–2020 Vendor Assessment,” doc #US44911119, December 2019, http://idcdocserv.com/US44811119e_RICOH 

2 “IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019–2020 Vendor Assessment,” doc #US44911119, December 2019, http://idcdocserv.com/US44811119e_RICOH 

| O spoločnosti IDC MarketScape |

Model na hodnotenie dodávateľov IDC MarketScape je navrhnutý tak, aby poskytoval prehľad o konkurenčnej spôsobilosti dodávateľov IKT (informačných a komunikačných technológií) na danom trhu. Metodika prieskumu využíva prísnu metodológiu bodovania, založenú na kvalitatívnych aj kvantitatívnych kritériách, ktorá vedie k jednotnému grafickému znázorneniu postavenia každého predajcu na skúmanom trhu. IDC MarketScape poskytuje jasnú koncepciu, v ktorej je možné zmysluplne porovnávať ponuky produktov a služieb, schopnosti a stratégie, ako aj súčasné a budúce faktory úspechu dodávateľov IT služieb a telekomunikácií. Koncepcia tiež poskytuje nákupcom technológií 360-stupňové hodnotenie silných a slabých stránok súčasných a potenciálnych predajcov.

| O spoločnosti Ricoh |

Spoločnosť Ricoh posilňuje digitálne pracoviská pomocou inovatívnych technológií a služieb, ktoré umožňujú jednotlivcom pracovať inteligentnejšie odkiaľkoľvek.

Vďaka vycibreným znalostiam a organizačným schopnostiam, ktoré spoločnosť Ricoh rozvíjala počas svojej 85-ročnej histórie, je popredným poskytovateľom digitálnych služieb, správy informácií a riešení pre tlač a vizualizáciu navrhnutých na podporu digitálnej transformácie a optimalizáciu výkonnosti spoločnosti.

Skupina Ricoh, s hlavným sídlom v Tokiu, má významné prevádzky naprieč celým svetom a jej produkty a služby sa v súčasnosti dostávajú k zákazníkom v približne 200 krajinách a regiónoch. Na konci fiškálneho roku v marci 2022 dosiahla Skupina Ricoh celosvetový obrat vo výške 1 758 miliárd jenov (približne 14,5 miliardy USD).

Ďalšie informácie nájdete na stránkach www.ricoh.sk.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek uvádzané názvy produktov sú registrovanými ochrannými známkami príslušných spoločností.

Kontakt pre médiá: 

Monika Pravdová

Marketing Executive

RICOH Slovakia s.r.o.

E-mail: monika.pravdova@ricoh.sk

Mobile: +421 948 461 159

www.facebook.com/RicohSlovakia/

https://www.linkedin.com/company/ricoh-slovakia/

https://www.instagram.com/ricoh.slovakia/

www.ricoh.sk